Activiteitendag 2023

Geplaatst op 01-09-2023  -  Categorie: Algemeen

Op zaterdag 14 oktober 2023 vindt weer de jaarlijkse activiteitendag plaats, met activiteiten voor en door leden. In het tijdschrift heeft u hier al meer over kunnen lezen. 

Onze leden bieden de volgende workshops aan. U kunt zich digitaal aanmelden via deze link.

1 Lezing – Sashiko
Annemarie van Walsum
Heeft u tijdens corona de online lezing over Sashiko gemist? Dan kunt u alsnog genieten van de wereld achter de patronen van deze Japanse borduurtechniek. U krijgt een inkijkje in de symboliek achter de patronen en verschillende uitwerkingen hiervan.

2 Workshop – Verschillende bloemetjes borduren op een gastendoekje
Afke Wulllink
Samen gaan we steken maken waarmee je heel veel verschillende soorten bloemen kunt maken. Met kopietjes van de steken en verschillende voorbeelden kun je heerlijk “ los gaan” op het gastendoekje. Ook andere voorbeelden van verwerking komen aan de orde.
Kosten voor het materialenpakketje: € 7,50

3 Workshop – Ansichtkaart
Henriet Simons
In de digitale wereld waarin we leven is een felicitatie via een appje of fb zo verstuurd maar fysieke post die door de brievenbus valt is nog steeds het allerleukst. Samen borduren we een ansichtkaart met tekst en een afbeelding op aftelbare stof.
Kosten voor het materialenpakketje: € 6,00

4 Workshop – Rhodossteek
Erna Merema
De Rhodossteek is een tapisseriesteek met veel variaties. Tijdens deze workshops maak je kennis met deze variaties en een aantal mogelijkheden om deze steek toe te passen
Kosten voor het materialenpakketje: € 7,50

5 Workshop – Bargello
Erna Merema
Bargello, een kleurrijke techniek in platsteek. In deze workshop maakt u kennis met deze leuke techniek.
Kosten voor het materialenpakketje: € 7,50

6 Workshop - Huck borduren of Zweeds weven
Nan van der Storm
Misschien kent u het wel: vroeger werden handdoeken of gastendoekjes voorzien van een mooie, geborduurde rand op speciale borduurstof. Het voordeel van de gebruikte techniek was, dat er op de achterkant geen steekjes te zien waren. Met die techniek gaan we aan de slag! Zo leuk, en zo gemakkelijk!
Kosten voor het materialenpakketje: € 5,00

7 Workshop - Kruispatronen anders gebruiken
Marijtje Ceelen
We gaan kruisteken omzetten naar Holbein.
Kosten voor het materialenpakketje: geen, tenzij u een borduurring wil aanschaffen tijdens de workshop

8 Workshop – Strooimotiefjes
Marijke Hoek
Strooimotiefjes zijn kleine motiefjes die regelmatig terug komen in je borduurwerk. Het kunnen verschillende motiefjes zijn. Maar je kan ook voor 1 motiefje gaan die je op je stof borduurt. Met een strooimotiefje maak je een klein werkstuk zoals b.v. een biscornu, een geurzakje of versieren van je blouse. Je kan het motiefje ook gebruiken om op een groter werkstuk willekeurig of onwillekeurig de motiefjes te verwerken. Er kan op aida gewerkt worden maar ook op het handwerklinnen
Kosten voor het materialenpakketje: € 5,00

De workshopgeefsters gaan ervan uit dat u zelf borduurnaalden, spelden, borduurschaar, borduurgaren, potlood en eventueel loep meeneemt.

Wilt u alleen de extra ALV bezoeken stuur dan een mail naar siraterces.[antispam].@merklap.nl