Motief per Maand 2022 deel 1

Geplaatst op 01-03-2022  -  Categorie: mmm2022  -  Auteur: Saskia Gijselhart


mmm2022-deel01-fotoVoor MMM 2022 hebben we ons laten inspireren door de Britse Quaker school uit Ackworth, West Yorkshire. Dit was een school voor verweesde jongens en meisjes waar zij onderwezen werden en de idealen van de Quakers bijgebracht kregen. In het komende jaar geven we u niet alleen patronen voor een merklap maar vertellen we u ook meer over de ontstaansgeschiedenis van de Quaker merklappen zoals we ze tegenwoordig kennen. In de loop van het jaar zal u de beschreven elementen tegen komen in de patronen.
mmm2022-hulpjeWe hebben een patroon ontworpen in de stijl van de Quaker school. Met heel veel patroontjes! We geven we u de komende 12 maanden het patroon voor een verticale lap van 262 kruisjes horizontaal bij 350 kruisjes verticaal (zie het hulpje). Dit is exclusief een rand stof van minimaal 5 centimeter rond het patroon en extra stof voor de afwerking of inlijsting.
mmm2022-deel01-begin-en-middenWe starten met dit alfabet me de Z net boven het midden. De rode lijnen geven het midden aan.
Langs de randen van het patroon ziet u cijfers, dit is een hulpmiddel om uit te tellen waar de Z en de andere patronen precies moeten komen. Het rode kruisje in de Z staat bijvoorbeeld op het patroon op horizontaal 138 en verticaal kruisje 163.

Geschreven door: Mara Eisenberg
Ontwerp en uitwerking patroon: Inge van den Burg en Saskia Gijselhart
Bron: C. Humpfrey, herdruk van Quaker School Girl Samplers from Ackworth, 2006.


Patronen downloaden


mmm2022-deel01-met-pijl