Motief per Maand maart 2016

Geplaatst op 01-03-2016  -  Categorie: mmm2016

Bargello
Bargello bestaat uit twee technieken: Florentijns en Hongaars borduurwerk. Op deze sampler komt een rand Florentijns borduurwerk. Om een mooi resultaat te krijgen is het verstandig om in een ring te werken. De rand bestaat uit een verzameling (versprongen) platsteken.

mmm2016-03-bargello-rij1

mmm2016-03-bargello-rij2Borduur de eerste rand platsteken volgens tekening A. Het werkt het makkelijkst om in het midden te beginnen en dan naar beide zijkanten te werken. Het is de bedoeling dat het borduurwerk de stof geheel bedekt. Maak de platsteken daarom allemaal naar de zelfde kant (van boven naar beneden of van beneden naar boven). Wordt er afwisselend van boven naar beneden en van beneden naar boven gewerkt dan liggen de steken niet mooi naast elkaar.
De volgende rijen platsteken sluiten aan op de vorige rij. Zie tekening B. Werk hierbij naar de rand platsteken die al gemaakt zijn toe. Hierbij kan aan de zijkant van het werk worden begonnen. Werk de ene rij van links naar rechts en de volgende van rechts naar links. Op deze manier is de kans van het scheeftrekken van het borduurwerk het kleinst.

Hieronder eerst het patroon in platsteken en daarna hetzelfde patroon in kruissteken.

mmm2016-03-01a

 

Download patroon Platsteken

 

mmm2016-03-01b

 

Download patroon Kruissteken