Zinnige draden

Geplaatst op 21-03-2023  -  Categorie: Jubileum 2023

Zinnige draden Jubileumtentoonstelling Merkwaardig 1988-2023

De vereniging MerkWaardig bestaat dit jaar 35 jaar. Dit jubileumjaar hebben we het thema “Zinnige draden” gegeven. Het jubileum vieren wij met een reizende tentoonstelling langs vier bibliotheken verspreid over Nederland. Op de tentoonstelling zijn het verenigingsproject, ledenwerken en jaarlappen te zien en worden verschillende workshops gegeven.

Tentoonstelling
De tentoonstelling is in de bibliotheken van de volgende plaatsen te zien en te bezoeken tijdens de openingstijden van de bibliotheek:

Burgum

dbieb Schooltstraat 27,

20 april - 30 mei 2023

IJmuiden/Velsen

Dudokplein 16

2 juni – 13 juli 2023

Breda

Molenstraat 6

20 september – 29 oktober 2023

Apeldoorn

CODA Centrale Bibliotheek, Vosselmanstraat 299

18 november –  13 januari 2024

Workshops
In samenwerking met de bibliotheken worden een aantal workshops georganiseerd rond  verschillende borduurtechnieken, zoals Vrijborduren, Sashiko en Borduren op aftelbare stof. Leden en niet-leden kunnen zich inschrijven en betalen een kleine bijdrage voor de kosten. Houd de website in de gaten voor meer informatie over alle activiteiten.

Verenigingsproject
Heel veel leden hebben woorden geborduurd voor het verenigingsproject. Woorden die zij belangrijk vinden om een verhaal te vertellen over het leven of wat borduren voor ze betekent.
De jubileumcommissie is verrast door het grote aantal woorden en de verscheidenheid aan steken en lettertypes. Sommige leden stuurden één woord op, anderen volledige zinnen. Deze lapjes zijn door middel van draden verbonden tot zinnen en een verhaal. Laat u zich verrassen door de presentatie op de tentoonstelling.

Ledenwerken en jaarlappen

Speciaal voor de tentoonstelling hebben leden een werk ingeleverd met het thema “Zinnige draden”. Deze werken zullen voor het eerst tijdens de jubileumtentoonstelling te zien zijn. Daarnaast kunt u ook enkele werken zien die voor het Textielfestival van 2020 zijn gemaakt en nu in het echt te bewonderen zijn. Tenslotte zijn er ook een aantal jaarlappen te zien die een mooi beeld geven van de kundigheid van onze leden

Kortom er is veel te zien en te beleven tijdens de tentoonstelling. Wij hopen dat ook van harte dat veel leden - en geïnteresseerden de tentoonstelling zullen bezoeken en geïnspireerd raken door het werk van onze leden.