pronkrol-borduurtechnieken

voorblad-pronkblad-klein

In april 2024 is op door ons bestuurslid Marjolein Griffioen op Facebook een nieuwe groep gelanceerd: de MerkWaardige Pronkers!

Binnen deze groep is het doel om technieken en vaardigheden te ontdekken en te ontwikkelen in een prachtige pronkrol.
Motto:
We gaan het beleven!
En niet kijken maar doen!
Wat begon als een klein clubje is  nu al uitgegroeid tot een groep met meer dan 500 leden. Pronkrollen die soms jaren in de kast lagen worden met veel enthousiasme weer opgepakt. Anderen raken geïnspireerd door wat ze zien en beginnen met het maken van een pronkrol.
Leden delen foto's, tips en trics!
Voor alle enthousiaste pronkers, bieden we hier drie artikelen uit ons tijdschrift MerkWaardig aan, waarbij een andere technieken centraal staat. Uiteraard kan natuurlijk iedereen hiervan profiteren, die weleens wat anders wil borduren dan het gewone kruissteekje! 
In ons tijdschrift wordt bij deze 'pronkrol-technieken' het alfabet afgegaan. Inmiddels zijn we toe aan de letter U. Welke borduurtechniek daarbij hoort? Dat gaan onze leden zien in tijdschrift MerkWaardig 140, dat rond 1 augustus op hun deurmat valt!
Alle leden (m/v) die zich bezig houden met andere technieken dan het 'gewone kruissteekje' roepen we van harte op om foto's in te sturen. Wij plaatsen ze graag op de ledenpagina bij de pagina met borduurtechnieken van A t/m Z.  Je kunt foto's (max. 1 MB) insturen naar: etisbew.[antispam].@merklap.nl
Nog geen lid? Dan is dit misschien dé reden om lid te worden van onze vereniging. 

A

pronkrol-a

Corrina van Wijk

B

pronkrol-b

Corrina van Wijk

C

pronkrol-c

Corrina van Wijk

Hart van MerkWaardig 
Motief per Maand  
MerkWaardige Pronkers 
MerkWaardig